Skip to main content

Matkailu

Matkailupalveluiden tarjoajia löydät Gofinland-sivustolta. Kunnan matkailuinfo sijaitsee Taavetin kirjastossa (Taavetin pääkirjasto, Virastotie 2, 54500 Taavetti, Asiakaspalvelu: 040 7123 525, kirjasto@luumaki.fi).

Luumäen kunnan matkailustrategiaa pääset lukemaan klikkaamalla tähän.

Salpausselän pohjoispuolisilla alueilla on runsaasti vesistöjä, helmenä kirkasvetinen Kivijärvi. Harjun eteläpuolella maisemaa sävyttävät puolestaan laajat viljellyt alueet kylämaisemineen. Jylhät kalliomaisemat antavat puitteet aidolle karjalaiselle ilmapiirille. Luonnonrauha ja puhdas luonto ovat Luumäkeä parhaimmillaan.

Luumäki tunnetaan ennen kaikkea mökkikuntana. Monipuoliset virkistäytymismahdollisuudet, toimivat peruspalvelut ja erilaiset harrastusmahdollisuudet kutsuvat mökkeilemään. Kesäisin Luumäen asukasluku lähes kaksinkertaistuu, kun mökkeilijät saapuvat asuttamaan yli 3000 loma-asuntoa.

Kylähyvänen Luumäki suorastaan huokuu historiaa. Kunnan alueella on paljon nähtävää erityisesti sotahistoriasta kiinnostuneille matkailijoille. Historian havinaa on aistittavissa esimerkiksi Salpalinjan linnoitteilla, Taavetin linnoituksessa ja erityisesti presidentti P.E. Svinhufvudin kotimuseossa Kotkaniemessä. Historiallisiin kohteisiin voi tutustua myös Itsenäisyydentietä kulkien.