Skip to main content

Liikunta ja ulkoilu

Etelä-Karjalan kyläpyöräily

 

Luumäen kunta osallistuu ensimmäistä kertaa maakunnalliseen Kyläpyöräilyyn valtakunnallisen pyöräilyviikon lauantaina 11.5. Valtakunnallisen pyöräilyviikon (3.-12.5.) teemana on tänä vuonna Liikennerauha. Valitse pyöräretkellesi turvallisin mahdollinen reitti, huomioi liikennesäännöt ja muista käyttää kypärää. 

Presidentti Svinhufvudin kotimuseo Kotkaniemi tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn pyöräilijöille klo 11-13. Museon kahviossa on kunnan puolesta tarjolla kahvia, mehua ja pullaa 100 ensimmäiselle. 

Kahvi-Pakari (3 km Kotkaniemestä Jurvalan suuntaan) tarjoaa pyöräilijöille ruokaa erikoishinnalla klo 11–13, seuraa ilmoittelua.

Muntee-Inkilän kyläyhdistys järjestää kyläläisille yhteisen pyöräretken klo 12 alkaen Huopaisenvirran laavulle ja takaisin. Kyläyhdistys tarjoaa laavulla kahvit ja nuotiomakkarat.

Lapsiperheet kutsutaan pyöräretkelle Taavettiin. Taavetin torilta löytyy valokuvia kohteista, joihin on turvallista pyöräillä koko perheen kanssa. Mannerheimin lastensuojeluliiton Luumäen paikallisyhdistys tarjoaa mehua torilla klo 9-11.
 
Ja mikäli haluat vielä ilmoittaa oman tapahtumasi mukaan, niin ole yhteydessä kunnan hyvinvointisuunnittelija Outi Kivirantaan, outi.kiviranta@luumaki.fi tai puhelimitse 040 7123534.
 
 
 

Käy vaikkapa lenkkeilemässä Huopaisenvirran upeilla ulkoilureiteillä, sirklaamassa luistimenpiirtosi jäähallin jäälle tai kokeilemassa keihäänheittoa sisätiloissa Taavettihallin yleisurheilutilassa. Meiltä löytyy myös koiralatu!

Alueen urheiluseurat liikuttavat ihmisiä erilaisten lajien, kuten suunnistuksen, palloilulajien ja hiihdon parissa. Urheiluseurat, kunnan liikuntatoimi sekä muut alueen yksityiset toimijat järjestävät ohjattua liikuntaa kaikenikäisille. Luumäen liikuntapaikkojen käyttöhinnat ovat erittäin edullisia niin yksilöharrastajille kuin seuroillekin.

Tervetuloa liikkumaan!

Liikuntatoimi

Luumäen kunnan liikuntatoimen tarkoituksena on liikunnan ja muun terveyttä edistävän fyysisen aktiivisuuden edistäminen. Liikuntatoimi tukee liikkumista paikallisen ja alueellisen yhteistyön ja terveyttä edistävän liikunnan kehittämisen voimin sekä tarjoamalla esimerkiksi liikuntapaikkoja.

Kunnan liikuntaohjaaja vastaa liikuntaan liittyvistä hallintoasioista, liikuntaryhmien ohjaamisesta, liikuntaseurojen avustusasioista, liikuntapaikkojen varauksista ja liikuntaneuvonnasta.

Kunnan liikuntapaikoista ja niiden ylläpidosta vastaa kunnan tekninen toimi.

Vapaa-aikakortteja Taavettihalliin ja Kangasvarren kuntosalille pystyt ostamaan Taavetin pääkirjastosta.

Yhteystiedot

Hyvinvointiohjaaja
Pasi Kyllönen
040 5228 867