Siirry pääsisältöön

Yritys- ja elinkeinopalvelut

Kunnanjohtaja vastaa tontteihin, hallien rakentamiseen ja kaavoitukseen yms. liittyvistä kysymyksistä. Lisäksi yritys- ja elinkeinotoimintaa ovat kehittämässä myös teknisen toimen johtaja, rakennustarkastaja ja ympäristösihteeri. ProAgria Etelä-Suomi auttaa kuntamme yrityksiä omistajanvaihdoksen, investointien ja liiketoiminnan kehittämisen suunnittelussa. Samoin saat neuvoja yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa.

ProAgrian yhteyshenkilö on Karita Alén: karita.alen@proagria.fi, puh. 0400 461 708

SampoLAB Osaajaverstas Luumäelle

Euroopan Unionin osarahoittamassa SampoLAB Osaajaverstas -hankkeessa pilotoidaan toimintamalli, jossa elinkeinoelämän osaamistarpeita vastaavat koulutus- ja yrityspalvelut viedään oppilaitoskampusten ulkopuolelle. Pilottikuntana on Luumäki. Saimaan ammattiopisto toimii ammatillisen koulutuksen järjestäjänä ja LAB-ammattikorkeakoulu korkea-asteen koulutuksen järjestäjänä ja yrityspalveluiden tarjoajana.

Hankkeen tavoitteena on:

- Luoda paikallinen, toimintaa tukeva työelämäverkosto, joka yhdistää yritysten, kunnan elinkeinoelämän kehittämistarpeet ja oppilaitosten toiminnan pysyväksi kumppanuuneksi.

- Tuoda paikallisen elinkeinoelämän osaamistarpeisiin vastaavaa koulutusta oppilaitosten ulkopuolelle.

- Työllistää nuoria, työttömiä, alanvaihtajia, paluumuuttajia ja maahanmuuttajia paikkakuntien yrityksiin, yrittäjiksi sekä innostaa jatko-opintoihin.

- Tarjota työssäoleville osaamista täydentävää koulutusta.

- Luoda kustannustehokas koulutus- ja kehittämismalli, jossa yhdistetään yhteisöllinen tiimioppiminen yrityksissä tapahtuvaan oppimiseen ja yrittäjyyteen.

- Valmentaa, tukea ja sparrata opettajia ja työpaikkaohjaajia heidän muuttuvissa rooleissaan.

Oppimisympäristönä toimii parasta aikaa etsinnässä oleva Luumäen keskustassa sijaitseva tiimioppimiseen soveltuva tila. Tila palvelee myös opiskelijoiden ja paikallisen elinkeinoelämän kohtaamispaikkana tarjoten tietoa opiskelu- ja työmahdollisuuksista sekä yrittäjyyspalveluista. Kehitettävässä koulutusmallissa oppiminen ja opiskelu perustuu tiimioppimiseen ja tiimivalmentamiseen. Opiskelijat muodostavat oppivan yhteisöllisen tiimin, mutta kukin suorittaa opiskelijan oman opiskelusuunnitelman mukaista tutkintoa, tutkinnon osia tai täydentää osaamistaan.

TOTEUTUSAIKA

1.3.2023 - 28.2.2025

PROJEKTIN TILA

Käynnissä

TOTEUTUSALUE

Kansallinen

RAHOITUS

ESR 2021-2027

Lisätietoja Osaajaverstaasta saat Luumäen kunnan työllisyys- ja koulutuskoordinaattori Jaana Kiiskeltä puh. 040 664 6355 jaana.kiiski@luumaki.fi

Kuva Euroopan Unionin rahoitustuesta

Yhteystiedot