Siirry pääsisältöön

Tiet ja liikenne

Kadut ovat asemakaava-alueen liikenneväyliä, joiden alueille sijoitetaan myös vesihuollon, energiahuollon ja tietoliikenteen verkostot. Kadun suunnittelulla, rakentamisella ja ylläpidolla vaikutetaan paitsi liikenteen sujuvuuteen ja turvallisuuteen myös monilla muilla tavoin kuntalaisen elinympäristöön.

Kunta pitää kunnossa taajamissa olevia katuja ja teitä lukuun ottamatta Linnalantietä ja Marttilantietä. Kuntien teiden ja katujen kunnossapitoon liittyen tulee ottaa yhteyttä kunnan tekniseen päivystäjään.

Valtio puolestaan ylläpitää Linnalantietä, Marttilantietä sekä pääväyliä. Valtion teiden kuntoon liittyen tulee ottaa yhteys Tienkäyttäjän linjaan (puh. 0200 2100).

Vastuu taajamien valaistuksesta on kunnan teknisellä toimella.  Pääteiden valaistuksesta vastaa valtio.

Luumäen pyörätiet sijaitsevat Linnalantien, Marttilantien ja Kauppakadun varrella.

Yhteystiedot

Kunnanrakennusmestari
Mikko Hiltunen
040 6280 550

Ilta- ja viikonloppupäivystys
0400 151 496

Yksityiset tiet ovat teitä, jotka ovat yksityisten kiinteistönomistajien tai muiden tieosakkaiden ylläpitämiä teitä. Ne eivät ole siis yleisiä teitä, katuja tai kaavateitä.

Luumäen kunta avustaa pysyvän asutuksen yksityisteitä. Avustettavien teiden yhteispituus on noin 320 km. Yksityisen tien kunnanavustus on noin 50 prosenttia tien asutun mitan kunnossapitokustannuksista.

Lisätietoa yksityistieavustuksiin liittyen antaa kunnan rakennustarkastaja.

Tietoa avustuksista, yksityisen tien liittämisestä yleiseen tiehen ja yksityisteiden kunnossapidosta löytyy oheisista linkeistä ja liitteistä:

Liitetiedostot: 

Ohje yksityisteiden tienpidon avustamiseen

Yhteystiedot:

Rakennustarkastaja
Antti Tuuva
040 7708 851
Toimistoaika ti ja to 9–11

Luumäellä on liikenneturvallisuustyöryhmä, joka koostuu eri hallintoalojen henkilöistä sekä Liikenneturvan, poliisin ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen edustajista.

Luumäen kunnalla on myös liikenneturvallisuussuunnitelma. Se löytyy ohesta liitteenä.

Liitetiedostot

  • Liikenneturvallisuussuunnitelma (pdf)

1.7.2021 alkaen Liikenne Vuorela Oy:n liikennöimällä Taavetti-Lappeenranta-yhteysvälillä voi matkustaa Kaakon kausilipulla. Lisäksi kausilipulla voi matkustaa Miehikkälä-Hamina tai Virojoki-Hamina-yhteysvälillä Liikenne Vuorela Oy:n busseissa. Lipulla ei voi matkustaa Kotkaan asti. Kaakon kausilippu on voimassa 30 päivää lataushetkestä ja sen hinta on 90 €. Lipun käyttäjältä ei peritä erillisiä maksuja, kuten esimerkiksi pikavuorolisää, yövuorolisää tai maksua lastenvaunujen kuljettamisesta. Kausilippu on henkilökohtainen eli sillä ei voi maksaa useamman henkilön matkoja. Lisätietoa Kaakon kausilipun lataamisesta löydät matkahuollon verkkosivuilta. 

Junavuorot kulkevat Lappeenrannan ja Kouvolan juna-asemilta. Aikataulut ja tiedot löytyvät VR:n verkkosivuilta.

Tämän sivun liitteistä löydät linja-autoaikataulut Kymen Charterlinen liikennöimänä Kouvolan ja Haminan suuntiin sekä Vuorelan liikennöimänä Lappeenrannan ja Helsingin suuntiin. Liitteenä myös kesäkuussa 2022 Soisalon aloittama Lappeenranta-Hamina -pikalinja. OnniBusin aikataulut linkkilistassa.

Hyödyllisiä linkkejä:

Liitetiedostot

  • Kouvolan ja Haminan suuntien linja-autoaikataulut (Kymen Charterline)
  • Lappeenranta-Taavetti-Hamina -pikalinja (Soisalo)
  • Lappeenranta, Hamina ja Helsingin suunnat (Vuorela)
TODO näytetään tuotannossa??