Siirry pääsisältöön

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta ja kerhot

Aamu- ja iltapäivätoiminta

Luumäen kunta järjestää aamu- ja iltapäivätoimintaa perusopetuslain 8 a luvun mukaisesti. Toimintapaikat ovat Taavetin ja Kangasvarren kouluilla. Mukaan toimintaan haetaan erillisellä aamu- ja iltapäivätoimintahakemuksella, jonka löydät tämän sivun liitteistä, tai sähköisellä hakemuksella, johon pääset tästä.

Iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityisoppilaille. Sitä järjestetään koulun työpäivinä klo 12–16.30 (17). Iltapäivätoiminta alkaa heti lapsen koulupäivän jälkeen ja perheet hyödyntävät tarjolla olevan toiminta-ajan tarpeidensa mukaisesti. Toiminnasta peritään kuukausimaksu 100 €, joka puolittuu, jos läsnäolopäiviä on alle kymmenen (hinta voimassa 1.4.2023 alkaen). Maksuun sisältyy välipala ja tapaturmavakuutus kerhon aikana.,

Iltapäivätoiminnan sisältö

Iltapäivätoiminnan tarkoituksena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä, luoda perusta hyville vapaa-ajanviettotavoille ja auttaa perheitä kasvatustehtävän toteuttamisessa. Lisäksi sen tehtävänä on ennaltaehkäistä riskitekijöitä, jotka liittyvät valvomattomaan ajankäyttöön ja yksinoloon. Iltapäivätoiminnassa kiinnitetään erityisesti huomiota hyviin käytöstapoihin (kiusaamista vastustava KiVa Koulu -ohjelma), leikkiin ja luovaan toimintaan sekä muuhun lapsen kasvua tukevaan toimintaa, kuten liikuntaan, ulkoiluun ja kädentaitoihin. Lapsella on myös mahdollisuus levätä koulupäivän jälkeen. Kerhossa järjestetään aikaa myös koulutyöhön liittyvien tehtävien tekemiseen, mutta päävastuu läksyjen teon valvonnasta kuuluu lapsen vanhemmille.

Kerhot

Eri toimijat, kuten koulujen opettajat, paikalliset seurat ja yhdistykset järjestävät kerhoja on 1-9.-luokkien oppilaille. Kerhoja järjestetään opetushallituksen kerhotoiminnan kehittäminen -hankkeen mukaisesti. Kerhot toimivat yleensä 1-2 kertaa viikossa ja niiden tarkemmista sisällöistä ilmoitetaan kouluissa. Kerhoihin osallistuminen on vapaaehtoista.

 

Kesätoiminta 2024

 

Kesätoimintaa järjestetään ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille ja syksyllä koulun aloittaville 3.-20.6. ja 29.7.-7.8.

Paikkana Taavetin koulu ja toiminta-aika maanantaista perjantaihin klo 9-15. Kokoonnumme aamuisin aluksi A-koulun pihalle.

 

Lapsille on tarjolla päivän aikana lounas hintaan 4,50 ja välipala 2,50. Ruoka laskutetaan läsnäolopäivien mukaisesti, välipalaliput voi lunastaa maksettua kuittia vastaan kesäkerhon ohjaajalta. Välipalojen osalta maksu suoritetaan tilille

Luumäen kunta FI79 5453 0610 004 90. Välipalaeväät voi halutessaan tuoda myös kotoa (ei kuitenkaan herkkuja). Muita kuluja toiminnasta ei kerry.

 

Päiväohjelma tulee sisältämään ulkoilua koulun alueella ja osittain myös muualla, sisäleikkejä salissa ja iltin tiloissa sekä jonkun verran ohjattuja tuokioita.

 

Ennen toiminnan alkua tarvitsemme tarkan tiedon lapsenne läsnäoloajoista. Osallistumispäivät ja -ajat ilmoitetaan erillisellä lomakkeella kesäkuun osalta. Heinä-elokuun vaihteen kerhopäiviin osallistumisesta voi ilmoittaa tekstiviestillä 18.6. mennessä ip-toiminnan numeroon p. 0400-547748.

 

Mikäli teillä on jotain kysyttävää toiminnasta, yhteyttä voi ottaa em. numeroon tai sähköpostitse virpi.t.nurmilaukas@luumaki.fi

Ilmoittatumislomeka alhaalla.

Ilmoittautumiset viimeistään pe 17.5.2024