Siirry pääsisältöön
Palvelu

Vuorohoito

Varhaiskasvatuslain mukaan vuorohoitoa on järjestettävä tarpeen mukaisessa laajuudessa lapselle, joka tarvitsee sitä vanhemman tai muun huoltajan työssäkäynnin tai opiskelun vuoksi. Luumäen kunnassa vuorohoitoa järjestetään Taavetin päiväkodin Omenatarha -ryhmässä aamuisin ennen klo 6.30 sekä klo 17 jälkeen iltaisin, öisin sekä viikonloppuisin. Ryhmä on avoinna lasten hoidontarpeen mukaan.

Ehdot ja kriteerit

Vuorohoitoon ei ole subjektiivista oikeutta. Vuorohoitoa järjestetään huoltajien tai ainoan huoltajan päätoimisesta vuorotyöstä tai vuorotyönluonteisesta opiskelusta johtuvan tarpeen mukaan. Sivutoiminen työ, harrastustoiminta tai sen ohjaaminen ei oikeuta vuorohoitoon. Vuorohoidossa lapsen hoitoaika perustuu huoltajien yhteen sovitettuihin työaikoihin ja työmatkaan käytettyyn aikaan, sekä lisäksi yövuoron jälkeiseen vanhempien nukkumisaikaan. Kohtuulliseksi nukkumisajaksi määritellään kahdeksan tuntia. Muut lastenhoidon tarpeet tulee järjestää muulla tavalla.

Toimintaohjeet

Vuorohoidon tarpeesta sovitaan päiväkodinjohtajan kanssa jo paikkaa haettaessa. Ennen vuorohoidon aloitusta huoltajan tulee toimittaa työnantajan tai oppilaitoksen todistus vuorohoidon tarpeesta. Päiväkodilla on oikeus pyytää huoltajia toimittamaan omat työvuoronsa milloin tahansa. Henkilökunnan työvuorot laaditaan vanhempien Wilmaan tekemien läsnäolovarausten perusteella.

Maksullisuuden tiedot

Palvelu on maksullinen.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu määräytyy Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaisesti.