Siirry pääsisältöön
Julkaistu 19.6.2024

Kotkaniemi-foorumi järjestetään 7.8.2024

Kotkaniemi-foorumin logo

 

Kotkaniemi-foorumi järjestetään 7.8.2024


Valtakunnallinen turvallisuuspoliittinen keskustelutilaisuus Kotkaniemi-foorumi järjestetään kolmatta kertaa Luumäellä keskiviikkona 7.8.2024 klo 12–16 välillä. Tilaisuus pidetään jälleen presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseon puutarhassa.

Tapahtuman teemana on ”Rajamaa uuden äärellä – keskusteluja Suomen turvallisuudesta”. Tilaisuudessa käydään keskusteluja ja kuullaan puheenvuoroja suurvaltapolitiikasta, varautumisesta sekä oikeusvaltiosta. Keskustelemassa tilaisuudessa ovat mm. entinen Suomen korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo, Viron Kansainvälisen puolustustutkimuskeskuksen varajohtaja Kristi Raik, suurlähettiläs Mikko Hautala, politiikan tutkija Mikael Mattlin ja Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä.  Foorumin ohjelma päivittyy ja puhujakaarti täydentyy vielä. Valmis ohjelma julkaistaan kesän aikana. Tapahtuman juontavat toimittajat Marja Manninen ja Kari Lumikero

Foorumia on mahdollista seurata suorana YLE Areenasta. Yleisöpaikat tapahtumaan ovat ilmaisia, mutta niille pääsee vain ennakkoon ilmoittautumalla. Yleisöilmoittautuminen avautuu Kotkaniemen kotisivuilla tiistaina 25.6. klo 12. Yleisöpaikkojen määrää tapahtumaan on tilojen vuoksi rajattu.

Kotkaniemi-foorumi on tapahtumakonsepti, joka syntyi Luumäen kunnan ideasta syksyllä 2021. Jo heti ensimmäinen Kotkaniemi-foorumi vuonna 2022 sai valtakunnallisesti paljon huomiota, ja vuoden 2023 foorumin livetallennetta on katsottu yli 145 000 kertaa. Foorumissa käsitellään vuosittain Suomen suvereniteetin ja turvallisuuden kannalta merkittäviä teemoja itsenäistymisen merkkihenkilön, presidentti P. E. Svinhufvudin pitkäaikaisimman kodin arvokkaassa puutarhaympäristössä.

Tapahtumaa järjestävät yhteistyössä Luumäen kunta, Kotkaniemi-säätiö ja Etelä-Karjalan liitto.

Kotkaniemi-foorumin järjestämiseen ja tapahtumakonseptin kehittämiseen on saatu rahoitusta Maanpuolustuksen kannatussäätiöltä, Etelä-Karjalan säästöpankkisäätiöltä ja Karjalan kulttuurirahastolta.

 

Lisätiedot:

Heini Kähkönen, museonjohtaja/Kotkaniemi-säätiö, tapahtuman käytännön järjestelyt, puh. 040 522 7553

Risto Alaheikka, Luumäen kunnanjohtaja, puh. 050 0700 249

 

www.kotkaniemi.fi/foorumi

Jaa sivu: