Kirjasto

Tervetuloa kirjastoon

Heili-kirjastojen aineistoihin pääset kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla, osoitteessa https://heili.finna.fi/, valittavanasi on e-aikakauslehdet, äänikirjat, elokuvat jne.

Kirjastot ovat nyt avoinna yleisölle. Toivomme jokaisen noudattavan tarkoin suositeltuja 1–2 metrin etäisyyttä ja mikäli tämä ei ole mahdollista, käyttämällä suojautumisessa maskia THL:n ja Eksoten ohjeiden mukaisesti.

Heili-kirjastojen lukuhaaste: https://www.lappeenranta.fi/news/Heili-kirjastoille-oma-lukuhaaste-2021/nny3foii/72760188-9d4c-4f24-9335-95dc6d49b925 

Pääkirjaston omatoimiaikana kirjastoon pääsee kirjautumalla kirjastokortilla ja pin-koodilla, kulku sisälle lehtisalin ovesta.

Poistokirjat veloituksetta.

PÄÄKIRJASTO

1.9.2021 - 31.5.2022

Omatoimiaika ma-pe 8-10      la 8-9

MA - TO           10 - 18

PE                     10 - 16  

LA                      9 - 13  

KANGASVARREN KIRJASTO 

MA                  11 - 18

KE                   14 - 18

TO                   12 - 16

Arkipyhien aattoina kirjasto on avoinna klo 10 - 15

  

   

Luumäen pääkirjasto.

Luumäellä on kaksi kirjastoa, pääkirjasto Taavetissa ja Kangasvarren lähikirjasto.

Taavetissa sijaitseva pääkirjasto on valmistunut toukokuussa 2013 ja otettu käyttöön saman vuoden kesäkuussa. Pääkirjastossa on kaksi kerrosta. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat asiakaspalvelutiski, lehtisali, aikuisten kaunokirjallisuus ja lastenosasto satuhuoneineen sekä näyttelytila taidenäyttelyille. Toisessa kerroksessa ovat kotiseutukokoelma, aikuisten tietokirjallisuus ja nuortenosasto sekä kaksi tutkijanhuonetta. Kirjastossa on kaiken kaikkiaan n. 54 000 nidettä. Kirjastossa on myös viisi tietokonetta asiointia varten. Lisäksi lastenosastolla on kaksi tietokonetta pelaamista varten. 

Kangasvarren lähikirjasto palvelee Jurvalan taajamassa, Toukolan monitoimitalossa. Runsas kirjavalikoima, kokoelmat ja palvelut on järjestetty noin 100 neliön kodikkaisiin tiloihin. Lähikirjasto tekee yhteistyötä nuorisotoimen, eri vapaa-ajan yhdistysten ja toimijoiden sekä kaikkien Toukolaa käyttävien kanssa. Asiakaskoneita  lähikirjastossa ovat kirjastoaineiston hakukone ja asiakasinternetkone.

Molempien kirjastojen koneet ovat maksutta asiakkaiden käytössä. Ajan voi varata tunniksi kerrallaan tai ns. pistäytymiskoneelle korkeintaan puoleksi tunniksi kerrallaan. Koneissa on tulostusmahdollisuus.

Kirjastojen tapahtumista ja näyttelyistä viestitään pääasiassa sosiaalisen median kautta.