Kirjasto

Tervetuloa kirjastoon

Heili-kirjastojen aineistoihin pääset kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla, osoitteessa https://heili.finna.fi/, valittavanasi on e-aikakauslehdet, äänikirjat, elokuvat jne.

Kirjastot ovat nyt avoinna yleisölle. Toivomme jokaisen noudattavan tarkoin suositeltuja 1–2 metrin etäisyyttä ja mikäli tämä ei ole mahdollista, käyttämällä suojautumisessa maskia THL:n ja Eksoten ohjeiden mukaisesti.

Heili-kirjastojen lukuhaaste jatkuu vuonna 2022: https://www.lappeenranta.fi/news/Heili-kirjastoille-oma-lukuhaaste-2021/nny3foii/72760188-9d4c-4f24-9335-95dc6d49b925 

Lukuhaastevinkkejä v. 2022: https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kulttuuri-ja-liikunta/Kirjasto/L...

Luumäen  pääkirjastoon Taavetissa  pääsee kirjautumalla kirjastokortilla ja pin-koodilla, kulku sisälle lehtisalin ovesta.

Poistokirjat veloituksetta.

Tiistaina 17.5.2022  omatoimiasiointi klo 10:45-13:30 välisenä aikana.

PÄÄKIRJASTO

1.9.2021 - 31.5.2022

Omatoimiaika ma-pe 8-10      la 8-9

MA - TO           10 - 18

PE                     10 - 16  

LA                      9 - 13  

KANGASVARREN KIRJASTO 

MA                  11 - 18

KE                   14 - 18

TO                   12 - 16

Arkipyhien aattoina kirjasto on avoinna klo 10 - 15

  

   

Luumäen pääkirjasto.

Luumäellä on kaksi kirjastoa, pääkirjasto Taavetissa ja Kangasvarren lähikirjasto.

Taavetissa sijaitseva pääkirjasto on valmistunut toukokuussa 2013 ja otettu käyttöön saman vuoden kesäkuussa. Pääkirjastossa on kaksi kerrosta.

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat asiakaspalvelutiski, lainaus-/palautusautomaatti, lehtisali, aikuisten kaunokirjallisuus ja lastenosasto satuhuoneineen, wc-tilat sekä näyttelytila taidenäyttelyille. Tietokone pikaista asiointia varten.

Toisesta kerroksesta löytyvät  aikuisten tietokirjallisuus, nuortenosasto ja kotiseutukokoelma. Toisen kerroksen tiloissa on 2 yleisötietokonetta, joista toisessa on tulostusmahdollisuus. Lisäksi siellä on 2 tutkijanhuonetta, joista toisessa tietokone ja tulostin, toisessa tietokone ja yleisöskanneri. Kaikilta tietokoneilta löytyvät yleiset toimisto-ohjelmistot ja kirjaston aineistotietokanta.

Kangasvarren lähikirjasto palvelee Jurvalan taajamassa, Toukolan monitoimitalossa. Runsas kirjavalikoima, kokoelmat ja palvelut on järjestetty noin 100 neliön kodikkaisiin tiloihin. Lähikirjasto tekee yhteistyötä nuorisotoimen, eri vapaa-ajan yhdistysten ja toimijoiden sekä kaikkien Toukolaa käyttävien kanssa. Kirjastossa on asiakasinternetkone ja tulostin,  aineiston haku tapahtuu tältä tietokoneelta. 

Molempien kirjastojen tietokoneet ovat maksutta asiakkaiden käytössä. Molemmissa kirjastoissa käytössä wifi.

Kirjastojen tapahtumista ja näyttelyistä viestitään pääasiassa sosiaalisen median kautta.