Kirjasto

Tervetuloa kirjastoon!

Heili-verkkokirjasto

Luumäen kirjasto on osa Etelä-Karjalan Heili-verkkokirjastoa. Voit tutkia kirjaston kokoelmia, varata kirjoja ja uusia lainoja Heilissä.  https://heili.finna.fi/

Lisäksi voit lukea e-aikakauslehtiä eMagz-lehtipalvelun kautta sekä katsoa 4 elokuvaa kuukaudessa Viddla-elokuvapalvelusta. Näihin palveluihin pääset kirjautumaan kirjastokortilla ja kirjastosta saatavalla 4 numeroisella salasanalla

Toivomme asiakkaiden muistavan turvavälit.

Lehtilukusalit ovat avoinna, kuitenkin suositeltava henkilömäärä Pääkirjastossa 4 , Kangasvarressa 2 .

Pääkirjastossa vietämme Harry Potter viikkoa 27.10 - 29.10.2020, kohderyhmänä on Taavetin alakoulu.

Pääkirjasto on avoinna perj. klo 10.00 - 15.00, lauantaina 31.10 Pyhäinpäivän vuoksi suljettu.

OMATOIMIAIKA ILMOITETAAN MYÖHEMMINOMATOIMIAIKA ILMOITETAAN MYÖHEMMINPÄÄKIRJASTO

1.8.2020 - 31.5.2021

MA - TO            10 - 18

PE                      10 - 16

LA                        9 - 13   

KANGASVARREN KIRJASTO 

MA                     11 - 18

KE                       14 - 18

 

     
     
     

Luumäellä on kaksi kirjastoa, pääkirjasto Taavetissa ja Kangasvarren lähikirjasto.

Taavetissa sijaitseva pääkirjasto on valmistunut toukokuussa 2013 ja otettu käyttöön saman vuoden kesäkuussa. Pääkirjastossa on kaksi kerrosta. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat asiakaspalvelutiski, lehtisali, aikuisten kaunokirjallisuus ja lastenosasto satuhuoneineen sekä näyttelytila taidenäyttelyille. Toisessa kerroksessa ovat kotiseutukokoelma, aikuisten tietokirjallisuus ja nuortenosasto sekä kaksi tutkijanhuonetta. Kirjastossa on kaiken kaikkiaan n. 54 000 nidettä. Kirjastossa on myös viisi tietokonetta asiointia varten. Lisäksi lastenosastolla on kaksi tietokonetta pelaamista varten. 

Kangasvarren lähikirjasto palvelee Jurvalan taajamassa, Toukolan monitoimitalossa. Runsas kirjavalikoima, kokoelmat ja palvelut on järjestetty noin 100 neliön kodikkaisiin tiloihin. Lähikirjasto tekee yhteistyötä nuorisotoimen, eri vapaa-ajan yhdistysten ja toimijoiden sekä kaikkien Toukolaa käyttävien kanssa. Asiakaskoneita  lähikirjastossa ovat kirjastoaineiston hakukone ja asiakasinternetkone.

Molempien kirjastojen koneet ovat maksutta asiakkaiden käytössä. Ajan voi varata 1 h kerrallaan tai ns. pistäytymiskoneelle max. 1/2 h kerralla. Koneissa on tulostusmahdollisuus.

Kirjastojen tapahtumista ja näyttelyistä viestitään pääasiassa sosiaalisen median kautta.