Osaomistusasunnot

Luumäen kunnalla on Taavetissa on neljä osaomistuskohdetta: Luumäen Joukolanpuisto, Luumäen Valliheikki, Luumäen Rinnepuisto ja Luumäen Parsikonpuisto.


  • Asunto Oy Luumäen Joukolanpuisto on rakennettu Taavetin keskustaan vuonna 2008. Se on 18 asunnon rivitalo.
  • Asunto Oy Luumäen Valliheikki on valmistunut vuonna 2006 Taavetin ydinkeskustaan. Siinä on 20 asuntoa, joista 16 on hissillisessä kerrostalossa ja neljä rivitalossa.
  • Asunto Oy Luumäen Rinnepuisto, 14 asunnon rivitalo, on valmistunut vuonna 2003 ja se sijaitsee Taavetin Parsikossa.
  • Asunto Oy Luumäen Parsikonpuisto, 15 asunnon rivitalo, on valmistunut vuonna 2002 ja se sijaitsee Taavetin Parsikossa.

Osaomistusasunnon hankkiminen

Osaomistusasuntoon pääsee maksamalla 10 % huoneiston hankintahinnasta. Asut Luumäen kunnan omistamassa asunnossa ja omistat 10 % asuntosi hallintaan oikeuttavista osakkeista. Osaomistusaikana maksamasi vuokrat perustuvat vain todellisiin kustannuksiin.

Vuokraan sisältyvällä lainanlyhennysrahaston osuudella lyhennät kuukausittain huoneiston loppuosuuden kauppahintaa. Voit ostaa asuntosi kokonaan omaksi heti, myöhemmin tai viimeistään 20 vuoden kuluttua huoneiston valmistumisesta lukien.

Osaomistusasunnosta luopuminen

Jos haluat luopua asunnostasi, voit myydä omistusosuutesi sopimussääntöjen mukaisesti. Luumäen kunta sitoutuu kuitenkin lunastamaan 10 %:n omistusosuuden osakkeista takaisin 6 kk:n kuluttua lunastusvaatimuksestasi. Tällaisessa tapauksessa hyvitetään ainoastaan alkuperäinen 10 %:n kauppahinta.

Lisätietoa osaomistusasunnoista saat asuntotoimistosta. Myynnissä olevat osaomistusasunnot löytyvät täältä.