Jokaisessa Etelä-Karjalan kunnassa tarjotaan ikäihmisille toukokuussa digitukea, työpajoja kaatumiseen ehkäisyyn sekä osallisuuteen

 

Jokaisessa Etelä-Karjalan kunnassa tarjotaan ikäihmisille toukokuussa digitukea, työpajoja kaatumiseen ehkäisyyn sekä osallisuuteen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri

Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hankkeen yhtenä tavoitteena on vahvistaa ikääntyneiden osallisuutta. Kaikissa Etelä-Karjalan kunnissa järjestetään toukokuussa 2022 ikäihmisten vaikuttamispäiviä.

Ikäihmisten vaikuttamispäivät sisältävät kaksi osallistavaa työpajaa, toinen työpaja ikäihmisten vaikuttamiseen ja osallisuuteen liittyen ja toinen työpaja kaatumisen ehkäisyyn.

Ikäihmisten vaikuttamiseen ja osallisuuteen liittyvässä työpajassa käydään aluksi infoa tulevan Etelä-Karjalan hyvinvointialueen käynnistymiseen liittyen. Tämän jälkeen pienemmissä ryhmissä keskustellaan ja jaetaan käytännön kokemuksia siitä, mikä on toiminut hyvin ja mistä syntyy kokemus osallisuudesta. Tätä työpajaa luotsaa Etelä-Karjalan hyvinvointialueen muutoskoordinaattori Heini Maijanen.

Kaatumisen ehkäisyn työpajassa käydään aluksi läpi tietoa Etelä-Karjalan kaatumisen seurauksista ja esitellään alueellinen kaatumisen ehkäisyn toimintamallin nykytila. Osallistujien on mahdollista tehdä myös henkilökohtainen kaatumisvaaran arviointi. Pienemmissä ryhmissä keskustellaan ja jaetaan kokemuksia yhdessä niistä keinoista, miten kaatumisia voidaan ehkäistä. Kaatumisen ehkäisyn työpajaa luotsaavat Eksoten ja Ikäinstituutin asiantuntijat.

Ikäihmisten vaikuttamispäivissä on tarjolla myös maksutonta, henkilökohtaista digitukea Saimaan ammattiopiston IT-tukihenkilöopiskelijoiden avulla.

Ikäihmisten vaikuttamispäivät aloitetaan yhteisellä kahvittelulla.

Tervetuloa osallistumaan, oppimaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan:

  • 2.5 klo 13–15 Luumäen Mäntykoti
  • 3.5 klo 13.30–15.30 Rautjärven Simpele, kunnantalo
  • 5.5 klo 13–15 Taipalsaaren kirkonkylän koulu
  • 6.5 klo 10–12 Savitaipaleen Toimintakeskus Suvanto
  • 11.5 klo 13–15 Imatran valtuustosali ja talvipuutarha
  • 12.5 klo 13–15 Parikkala, kunnantalo
  • 19.5 klo 13–15 Lappeenrannan valtuustosali ja lehdistötila (tilaan mahtuu 70 henkilöä, kahvitarjoilu 70 henkilölle)
  • 20.5 klo 13–15 Lemin koulukeskus
  • 8.6 klo 13–15 Ruokolahden koulu

Ikäihmisten vaikuttamispäiviä on valmisteltu yhteistyössä alueen kuntien vanhus- ja vammaisneuvostojen kanssa.

Lisätietoja:

Sari Hokkanen, Eksote, projektipäällikkö, Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hanke, p. 040 683 8962, sari.hokkanen@eksote.fi